De 5 största misstagen medlemsorganisationer gör i sin kommunikation

Här är de fem största misstagen medlemsorganisationer gör i sin kommunikation – och hur vi kan hjälpa till för att se till att ni lyckas 2024 och framåt.

Stora medlemsorganisationer sätter krav på kommunikationsavdelningen att vara effektiv och engagerande för att locka till sig nya medlemmar och behålla de som redan är på plats. Men hur är man effektiv och engagerande i sin kommunikationsstrategi år 2024? Och vilka är de vanligaste fallgroparna?  

Här är de fem största misstagen medlemsorganisationer gör i sin kommunikation – och hur vi kan hjälpa till för att se till att ni lyckas 2024 och framåt.

Handshake

Misstag #1: Att inte vara klar och transparent i er kommunikation

För att era medlemmar ska känna värdet och nyttan av att vara en medlem i just er organisation måste de tydligt kunna förstå era mål, värderingar och aktiviteter. Er kommunikation borde vara transparent och förmedla tydlig information om organisationens målsättningaroch hur medlemmarna själva kan bli mer involverade! 

Vad kan man göra för att kommunicera på ett klart och transparent sätt?

Utnyttja fördelarna av videokommunikation som redan innefattar den sortens personlig touch och visuell tydlighet som text och bild inte kan återskapa. Konsekventa videos i nyhetsbrev, hemsidan eller era sociala kanaler kommer ge era medlemmar ett enklare sätt att konsumera information, samtidigt som ni kommer gynnas av ett större engagemang hos tittarna, och mer information om hur dom gillar att titta era videos, vilka delar dom gillade mest och var informationen var som mest effektiv. 

Adobe Express AI

Skapa och distribuera videos i vår plattform.

Använd vår videoplattform för att skapa och distribuera videos som förtydligar ert budskap och gör informationen lättare att ta till sig och komma ihåg. Använd mallar och färdigskapande varumärkesprofiler i vår editor för att snabbt få ut ert material enligt satt schema. Bädda in videos på er hemsida, portal eller dela videolänkar på era sociala mediekanaler och nyhetsbrev.

Engagera med live-video och chatt

Samla feedback på ett personligt sätt. Sätt ihop workshops och webinar där era medlemmar kan skicka chatt-meddelanden under sändningen och få svar på direkten. Ni kan även skicka ut omröstningar live, där era medlemmar kan rösta på vad dom tycker om olika beslut, aktiviteter eller målsättningar.

Lär dig mer om engagerande live-event

Announcement

Misstag #2: Att inte vara konsekvent med uppdateringar

För att behålla medlemmarnas intresse och förtroende är det otroligt viktigt att vara konsekvent i utskick av information – vare sig det gäller nyhetsbrev, inlägg sociala medier, uppdateringar hemsidan eller inlägg olika medlemsportaler. 

Vad kan man göra för att vara konsekvent med sina uppdateringar?

Samarbeta med kollegor i en all-in-one-plattform som Qbrick. sätt har ni hela processen för er videostrategi en och samma plats. 

Adobe Express AI

Skapa innehåll snabbt och enkelt, med mallar, AI och varumärkesprofiler

Video och interaktivt innehåll är det högst konverterande och engagerande formatet sociala plattformar som Linkedin, Facebook, Tiktok, Twitter, Threads, osv. Formatet fångar tittarens intresse ett sätt som statiskt innehåll inte kan. Skapa ert videoinnehåll i Qbricks plattform enkelt – med mallar, generativ AI, varumärkesprofiler, stock och ert egna bibliotek av innehåll. 

Erbjud träning & kunskap till både era medlemmar och kollegor med video

Ett tydligt use case för interaktiv video är just kurser, träning och coaching. Bygg egna interaktiva kurser som går igenom allting som era medlemmar eller nya anställda behöver veta. Beroende hur videon byggs upp kan tittaren se om delar, eller hoppa över delar som inte känns relevant. Detta format kommer öka förståelsen och behållningen av informationen som delas. 

Lär dig mer om att skapa med Qbrick

Conversation

Misstag #3: Att inte praktisera två-vägs-kommunikation

Att vara öppen för feedback och kommentarer från kunder och medlemmar är nyckeln till att främja en kultur av förtroende, engagemang och ömsesidig respektvilket inspirerar folk att stanna kvar.  

Vad kan man göra för att praktisera två-vägs-kommunikation?

Ta chansen att prata med era medlemmar på ett sätt som engagerar dom på riktigt – även hemma i soffan. 

Utnyttja en all-in-one-plattform som Qbrick för att skapa engagerande online-event som webinar och workshops med live chatt, omröstningar och interaktivitet. Och ett gränssnitt som är enkelt för vem som helst att använda! 

Live-chatt och omröstningar i ett live-event

ut ett personligt och engagerande sätt med live-event där era medlemmar är i fokusoch där de kan vara med i diskussionen ett enkelt sätt. Hur effektivt är ett sådant event? Enligt vår kund, den danska byrån för IT och inlärning, ökade deras registreringar med 40% efter att de introducerat live-chatt och interaktivitet i deras årliga event. 

Träna personal med interaktiv video

Bygg egna interaktiva kurser som går igenom allting som nya anställda behöver veta. Beroende hur videon byggs upp kan tittaren se om delar, eller hoppa över delar som inte känns relevant. Detta format kommer öka förståelsen och behållningen av informationen som delas. 

Se intervjun med danska byrån för IT och inlärning

Choose

Misstag #4: Att inte personalisera budskap för mottagarnas unika behov

Att personalisera kommunikation ut mot medlemmar och kunder kan öka engagemanget och bygga starkare relationer 

Vad kan man göra för att personalisera budskap?

Interaktivitet är lösningen för kommunikatören som vill skapa videoinnehåll som känns relevant för varje tittare. 

Interactive scenes

Personaliserad interaktiv video

Skapa videoinnehåll som frågar frågor. Vem är du? Vad är du intresserad av? Vad jobbar du med? På så sätt kan du guide:a tittaren till information som är specifikt intressant för dom. Lägg in visuella call-to-actions när det behövs för att uppmana tittaren att uföra en aktivitet. Kanske vill ni locka till er fler medlemmar? Se då till att visa rätt information till rätt person – och länka sedan till hemsidan där man skriver upp sig.  

Hur effektivt är interaktiv video? Konverteringar ökar med 25% när man använder sig av interaktiv video istället för traditionell linjär video. 

Lär dig mer om interaktiv video

Misstag #5: Att inte engagera medlemmar socialt

Att aktivera era medlemmar i sociala evenemang är ett bra sätt att främja en kultur av gemenskap och engagemang, och för att skapa verkligt värde hos medlemmarna. 

Vad kan man göra för att engagera medlemmarna?

Att se till att information, aktiviteter och engagemang finns digitalt (på hemsidan, interna portalen, sociala mediekanaler, etc) är att bry sig om tillgängligheten för era medlemmar.  

Organisera digitala event och bjud in till medverkan genom att uppmuntra inskick av video eller kommentarer i chatten. 

Online-event (webinar, workshops, möten)

Bjud in till digitala event med live chatt och omröstningar, för att se till att alla kan vara med och engagera sig i era aktiviteter. Interaktiva videos (och i detta fall live-event) ökar engagemanget hos tittarbasen med 66%.  

Tillgänglig video

Se till att alla känner sig välkomna när dom konsumerar ert videoinnehåll! I vår plattform kan du undertexta alla videos du laddar upp med en automatisk speech to text-motor. Det betyder alltså att du kan sätta undertexter på hela ditt videobibliotek utan att skriva ett ord. 

Vår videospelare är också tillgänglighetsanpassad för att se till att alla kan ta till sig videomaterialet ni skickar ut. 

Lär dig mer om automatiska undertexter

Vi har nu tagit upp vår lista med 5 stora misstag som medlemsorganisationer gör idag, och hur man kan använda vår plattform för att åtgärda mycket av detta med en effektiv och engagerande videostrategi.  

Vad tycker du om denna lista? Följ oss på sociala medier för att delta i diskussionen. 

Testa interaktiv video gratis i 30 dagar

Nu får alla nya kunder chansen att testa vår interaktiva editor gratis i 30 dagar. Vi hjälper också till med onboarding för dig som är intresserad att få lite extra hjälp att komma igång.

Follow us on social media

Build the video strategy you and your audience deserve.

Shopping Basket