WEBINAR

Här är experterna som ska lära er om video mot kapitalmarknaden

Den 31:a januari händer något speciellt i Stockholm. På Convendum klockan 08:30 kommer arbetande professionella inom finansiell kommunikation samlas, tillsammans med en panel av experter, för att utforska framtida trender inom finansiell kommunikation; däribland nya sätt att arbeta med videokommunikation och storytelling.

Hitta i artikeln:

"Video mot kapitalmarknaden"

Nästan alla bolag jobbar i dag med video på något sätt i sin kommunikation med kapitalmarknaden. Men tyvärr når många av dessa videoproduktioner inte sin fulla potential av att bidra till ökad förståelse för bolagets investmentcase och skapa aktieägarvärde.   
 
Det beror på flera orsaker, som med rätt kunskap och den senaste tekniken faktiskt är ganska lätt att åtgärda.
 

Det kommer även diskuteras hur man ska tänka kring vilka regler som gäller för videopresentationer kring till exempel delårsrapporter i förhållande till MAR.   

Seminariet riktar sig till dig som jobbar med finansiell kommunikation och är intresserad av att förstå de senaste trenderna och möjligheterna inom video.

Vår panel av experter

För att svara på frågor inom detta område har vi samlat en panel av experter inom just finansiell kommunikation och innehållsskapande.
 
Så vilka är dom?
David Bexelius

Bolag blir framgångsrika om de kan berätta sin historia, fånga en publik och inspirera till handling. Den kraften tror jag på.

David Bexelius är utvecklingschef för rörlig bild på contentbyrån OTW. Med en bakgrund inom TV jobbar han nu med rörlig kommunikation för kunder såsom Röda Korset, NCC, IKEA, Aller media m.fl. Han blev ”Content Person of the Year 2022” på Content Marketing Awards i London.

“Jag har jobbat med rörligt historieberättande och kommunikation i 20 år. Ett bolag är inte en tjänst eller en produkt – ett bolag är historier. Bolag blir framgångsrika om de kan berätta sin historia, fånga en publik och inspirera till handling. Den kraften tror jag på. Och jag har under mina år hittat några vägar, do’s and don’ts,  för att effektivt göra det med film. Förhoppningsvis kan jag inspirera några bolag att tänka nytt och kanske ta ut svängarna lite mer.”

Anders Isakson

Synlighet och transparens är viktigt för att uppfylla aktiemarknades krav men också för att skapa intresse kring bolaget och aktien.

Anders Isakson är Head of Equity på NGM.

“Synlighet och transparens är viktigt för att uppfylla aktiemarknades krav men också för att skapa intresse kring bolaget och aktien. På NGM har vi lång erfarenhet att arbeta med synlighet via rörlig media som video och jag ser fram emot att diskutera hur video kan användas som en del i bolagens IR-kommunikation och dela med mig av vår erfarenhet från våra listade bolag.”

Niklas alm

Jag ser fram emot att bidra med mitt perspektiv om hur man skapar optimala förutsättningar för att lyckas med video som en del av sin IR-strategi.

Niklas Alm har över 20 års erfarenhet från kommunikationsbranschen, främst som rådgivare till olika företagsledningar och styrelser inom finansiell kommunikation. Han har även varit rådgivare vid flera börsnoteringar, kapitalanskaffningar och M & A:s.

“Som IR-rådgivare med lång erfarenhet från att ha arbetat med bolag i vilt skilda branscher så kan jag konstatera att använda video för att nå igenom bruset på kapitalmarknaden blir allt viktigare. Men det är långt ifrån alla som gör det bra. Jag ser fram emot att bidra med mitt perspektiv om hur man skapar optimala förutsättningar för att lyckas med video som en del av sin IR-strategi.”

Fredrik Fagerlund

Om avsändaren ska förtjäna min dyrbara uppmärksamhet så vill vi i allt högre grad bestämma vad som är relevant för just mig.

Fredrik Fagerlund är VD för Qbrick som har verksamhet i alla de nordiska länderna. Med + tjugo års erfarenhet från ledande positioner inom IT-sektorn ansvarar han för Qbricks övergripande verksamhet och kunder så som Danske Bank, Sandvik, Norsk Toppfotboll, Munters m.fl.

Syns man så finns man har varit min enkla tes genom åren och den håller än idag. Rörlig kommunikation har varit och är den odiskutabelt mest effektiva informationsbäraren i den tesen. MEN som med allt annat så måste även rörlig kommunikation utvecklas. Vi som MOTTAGARE av information vill inte längre vara slavar under AVSÄNDARENS budskap. Om AVSÄNDAREN ska förtjäna min dyrbara uppmärksamhet så vill vi i allt högre grad bestämma vad som är relevant för just mig.

Med teknikens hjälp kan företagens traditionella kommunikation förvandlas till engagerande story-telling som gör att man SYNS och därmed FINNS mer än andra.”

Samtalet leds av

Daniel Bergsten

Man kan tycka vad man vill om vårt allt kortare attention span, men det går inte att blunda för att människor inte har samma tålamod som tidigare.

Daniel Bergsten, grundare och tidigare ägare av Narva Communications. Sedan 2022 investerare och strategisk rådgivare med fokus på affärsutveckling. 

“Man kan tycka vad man vill om vårt allt kortare attention span, men det går inte att blunda för att människor inte har samma tålamod som tidigare. En 30 minuter lång video med VD är sällan det bästa för att presentera någonting – det finns en anledning till att reklamfilmer och tiktok-videos inte ser ut så.

Jag hoppas att det här seminariet ska ge deltagarna nya idéer kring hur man får ut sina huvudbudskap genom bra storytelling i kombination med att utnyttja framtidens teknik.”

ANMÄL DIG OCH DINA KOLLEGOR TILL FRUKOSTSEMINARIET

Ta chansen att ställa dina brinnande frågor, lyssna in på ett lärorikt samtal – och äta en god frukost.

About this webinar

Den 31:a januari händer något speciellt i Stockholm. På Convendum klockan 08:30 kommer arbetande professionella inom finansiell kommunikation samlas, tillsammans med en panel av experter.

Sign up for future webinars!

Want to learn how to become a more effective video communicator? Want to turn your business website into a conversion machine? Join the list to get notified before our next webinar.